Športne počitnice zaznamovala dobra volja in obilo športa

Športne počitnice 2020 so za nami. 18 udeležencev je v enem tednu spoznalo kar 14 različnih športnih panog, ob tem pa so se neizmerno zabavali, stkali nova prijateljstva in pridobili nova športna znanja.

Uvodni dan se je začel s spoznavnimi igricami, sledil pa je odhod na nogometni stadion, kjer so udeleženci počitnic spoznali osnove nogometa. Po malici se je skupina vrnila v Športno dvorano Brežice, kjer jih je že čakala Tjaša, učiteljica plesa pri Plesnem društvu Imani Brežice. Udeleženci so se naučili dve plesni koreografiji ter svoje znanje preizkusili tudi pred športno dvorano – VIDEO.

Že začetek drugega dne je bil nadvse zanimiv, saj so otroci spoznali baseball. V nadaljevanju so se odpravili v atletski balon, kjer je svojo delavnico pripravil Atletski klub Brežice. S trenerjem Juretom Rovanom, dvakratnim olimpijcem, so tekmovali v mini atletiki, za konec pa so se preizkusili tudi v najatraktivnejši atletski panogi – skoku s palico. Otroci so se po malici preselili na kegljišče. Gorazd iz Kegljaškega kluba Brežice je udeležence seznanil z osnovami kegljanja, nato pa je sledila tekma – VIDEO DRUGEGA DNE.

Tretji dan se je začel z igro med dvema ognjema, nato pa so otroci pograbili svoje skiroje, rolerje ter rolke ter opravili z zabavnim poligonom, ki so ga pripravili mentorji. Po malici je sledil odhod na Boršt, kjer se nam je pridružila Marjanca, članica Kajak kanu kluba Čatež. Otroci so dve uri veslali na kajakih in SUP-ih ter uživali v vodnih norčijah – VIDEO TRETJEGA DNE.

Hokej s teniškim copatom je poskrbel, da so se udeleženci primerno ogreli in pripravili na dogajanje v četrtem dnevu. Matic iz Teniškega kluba Brežice je otroke popeljal v čudoviti svet tenisa, po malici pa so svojo delavnico pripravili tudi Ana, Kristjan, Neli in Tadej iz DBV Katana. Otroci so spoznali osnovne prijeme, padce, mete in osnove samoobrambe – VIDEO ČETRTEGA DNE.

Zadnji dan se je začel s košarko, kateri je sledil odhod v gimnastično telovadnico, kjer sta udeležence že čakala Zdenka in Tim iz Telovadnega društva Sokol Brežice. Na sporedu so bili prevali, stoje, salte, vaje na drogu, gredi, krogih in bradlji ter skoki v jamo. Drugi del zadnjega dne pa je pripadel Karate klubu Brežice. Metka, Teo, Saša, Tjaša, Maja in športnica leta 2018 občine Brežice Nastja Galič so otroke naučili šteti po japonsko ter predstavili značilnosti tega športa, ki prihaja iz Daljnega vhoda. Športne počitnice so se zaključile s podelitvijo nagrad ter priznanj sem udeležencem – VIDEO PETEGA DNE.

Za pomoč pri izvedbi Športnih počitnic 2020 se zahvaljujemo: Občini Brežice, Splošni bolnišnici Brežice, Komunali Brežice, Športni zvezi Brežice, Plesnemu društvu Imani, Atletskemu klubu Brežice, Kegljaškemu klubu Brežice, Kajak kanu klubu Čatež, Teniškemu klubu Brežice, Društvu borilnih veščin Katana, Telovadnemu društvu Sokol Brežice in Karate klubu Brežice.