Zavod za šport Brežice gostil 14. srečanje ŠCS

Zavod za šport Brežice gostil 14. srečanje ŠCS

Zavod za šport Brežice je v petek, 17. junija 2022, organiziral 14. športno srečanje Športni centrov Slovenije, ki se ga je udeležilo rekordnih 230 udeležencev.

ZAKLJUČNI BILTEN
FOTOGALERIJA

Udeležence sta ob začetku prireditve nagovorila direktor Zavod za šport Brežice Ferdo Pinterič in predsednica Združenja športnih centrov Slovenije Tatjana Polajnar. Sledila je 1. seja skupščine SUŠI, nato pa so se udeleženci iz 17 športnih centrov udeležili različnih športnih aktivnosti.

Tretjina vseh prisotnih se je odpravila na pohod na Šentvid, kamor jih je popeljal harmonikar in promotor bosonoge hoje Lojze Ogorevc. Prijetno druženje in prekrasen razgled so še dodatno popestrili zvoki harmonike. 

V tekmovanju v malem nogometu na travi se je predstavilo šest ekip. Na vrh se je s tremi zanesljivimi zmagami povzpela ekipa Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika, ki je bila v finalu boljša od združene ekipe Zavodov za šport Ptuj in Ajdovščina ter Javnega zavoda Cezam Ruše. Štajersko-ljubljanski derbi v tekmi za 3. mesto je pripadel Mariborčanom.

Turnir v tenisu je osvojil Bobo Lazović (JZ Koper), ki je ugnal drugouvrščenega Uroša Pintarja (ZŠ Ajdovščina) in tretjeuvrščenega domačina Ivana Gerjeviča.

Najbolj zastopana športna panoga je bilo športno strelstvo, katerega se je udeležilo kar 44 tekmovalcev. V moški konkurenci so prva tri mesta zasedli: Dejan Vozlič (Šport Ljubljana), Robert Oprešnik (ZPO Celje) in Peter Lampič (Šport Ljubljana), pri ženskah pa so bile najboljše: Nina Podlesnik (Šport Ljubljana), Brigita Galič (Šport Ljubljana) in Biljana Pajić (ŠMC Piran). Ekipna zmaga je odšla v Ljubljano, na drugo mesto so se zavihteli strelci iz ŠRZ RD Velenje, tretji so bili zaposleni na Zavodu za šport Kranj.

V kegljanju sta si zlato medaljo okoli vratu nadela Robert Simonič (Šport Maribor) in Milena Živanovič (Zavod za šport Ajdovščina). Na drugem mestu sta tekmovanje zaključila Roman Hočevar (Šport Ljubljana) in Ksenija Ostrelič (Šport Ljubljana), tretja sta bila Andrej Kastelic (Šport Ljubljana) in Anja Tomšič (ZŠ Postojna). Ekipe so se razvrstile po naslednjem vrstnem redu: 1. Šport Ljubljana, 2. ZŠ Ajdovščina, 3. ZZ Postojna.

Srečanje se je zaključilo ob dobri hrani in glasbi.